Novosti

Facebook Stranica

2 days ago

PED Zimomor

Video snimak sa uspona na Botin 🎥⛰😍
www.youtube.com/watch?v=7TYcIm67L7s
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

PED Zimomor

20.9.2020. Успон на највиши врх Вележи, Ботин 1969m. Без икакве дилеме најтежи и најзахтјевнији успон у текућој години. Планина Вележ нам је показала велику суровости какву само природа може подарити, али и предиван поглед на Невесињско поље, околна села, сусједне планине и свој нестварни гребен који се ријетко виђа. Велики тест психичке и физичке издржљивости за све нас, који смо успјешно положили. На крају закључак је јединствен: „Ко се на Ботин успјешно попење, ниједан други успон му неће тешко пасти“. ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

PED Zimomor

У недјељу 20.9.2020. друштво организује успон на највиши врх Вележи, Ботин 1969m. Успон креће из Сопиљског дола, а спуст води другом стазом према локалитету Јарчиште, које се налази непосредно на магистралном путу Невесиње-Мостар. Укупна дужина стазе је око 20 километара и физички је захтјевна. Полазак је планиран у 6.45ч са Градског трга, а повратак око 19ч.
Број мјеста је ограничен, па молимо све заинтересоване да резервишу своје мјесто приватном поруком на фејсбук страницу друштва или позивом на бројеве: 065/898-368 и 065/180-994.

Важне напомене:
1. Због кршевитости терена без ципела нико неће моћи кренути на успон
2. На поменутој стази нема извора, па је потребно понијети минимално 3 литра воде по особи
3. Особе које прву пут иду на планину потребно је да крену у ципелама, уз обавезно ношење 3 литра воде, ужине, резервних мајица, љетне јакне и качкета
4. Због епидемиолошке ситуације молимо све особе које имају било какве симптоме грипа да остану код куће и не угрожавају остатак екипе!
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

PED Zimomor

Video sa upona na Maglić 🎥⛰😍
www.youtube.com/watch?v=V_wwGv7Eq4k
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

PED Zimomor

13.9.2020. Успон на највиши врх у држави Велики Маглић 2386m и обилазак природног драгуља Трновачког језера у највећем броју до сада. Мјесто на планети чија љепота нема границе и најближа је савршенству. ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

PED Zimomor

Планинарско еколошко друштво „Зимомор“ Невесиње у недјељу 13.9.2020. организује успон на највиши врх Босне и Херцеговине Маглић 2386m. Полазак је планиран у 5ч са Градског трга. Тако да молимо све планинаре да на трг дођу минимално 15 минута раније! Успон је планиран са Дернечишта, такозваном Поштаревом стазом укупне дужине 5 кm до врха, а спуст преко Трновачког језера до Пријевора укупне дужине 12 кm. Повратак у Невесиње је планиран најкасније до 23.30ч. Стаза је кондиционо изузетно захтјевна!
Цијена излета коју плаћају сви планинари је 25 КМ. У цијену је урачунат превоз, улазница за Национални парк „Сутјеска“ и боравишна такса за улазак у Црну Гору. Број мјеста је ограничен, па молимо све заинтересоване да резервишу своје мјесто приватном поруком на фејсбук страницу друштва или позивом на бројеве: 065/898-368 и 065/180-994.

Потребна опрема: планинарске ципеле, пресвлак (мајица или поткошуља), шешир-качкет, по могућности чеона лампа- батерија, вјетровка или дуксерица, ужина и вода (минимално 3 литра).

Важне напомене:
1. Без ципела нико неће моћи кренути на успон
2. Група мора да буде пажљива без индивидуалних скретања и самовољних одлука
3. Организатори: Верољуб Продановић и Петар Васиљевић
4. ПОЛАЗАК СА ТРГА ЈЕ У 5ч И НЕ СМИЈЕ БИТИ КАШЊЕЊА

Због епидемиолошке ситуације молимо све особе које имају било какве симптоме грипа да остану код куће и не угрожавају остатак екипе!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

PED Zimomor

6.9.2020. Херцеговачки Тибет (Морине), села Гај и Сливља “окупани“ пријатним септембарским сунцем. Уживали смо јуче у предивном амбијенту. Увјерите се. 😀 ... See MoreSee Less

View on Facebook