Uopšteno

Obavještenje: Izlet u NP Sutjeska i uspon na planinu Maglić

Planinarsko-ekološko društvo Zimomor, organizuje dvodnevni izlet u Nacionalni park Sutjeska i uspon na planinu Maglić. Polazak je planiran za subotu, 6. jula u 14 časova, a povratak u nedelju nakon uspona. Zbog organizacije prevoza i noćenja, prijave su otvorene do četvrtka 4. jula. Prijave i informacije na telefon ili viber +38765179742 ili +38765374317.

Ulaznice za Nacionalni park iznose 10km po osobi dok je cijena ulaza u Park prirode Piva 5€. Toškove prevoza snose učesnici izleta. U slučaju lošeg vremena, izlet će biti odgođen.

Staza koja vodi sa Prijevora na Maglić je tehnički zahtjevna i iziskuje oprez zbog mogućeg odrona kamenja. Iz tog razloga obavezna je upotreba planinarske kacige i penjačkog pojasa. Za uspon je neophodno izvjesno planinarsko iskustvo. Dužina pješačenja oko 18 km. Visinski uspon oko 1250 m i isto toliko silazak. Kondiciona težina: 8/10. Tehnička težina: 8/10. U slučaju dovoljnog broja zainteresovanih, moguća je organizacija paralelenog uspona na vrh laganijom pješačkom stazom sa Dernečišta.

VAŽNE NAPOMENE

  • Nikada se ne izdvajajte iz grupe a da prethodno ne obavijestite ostale učesnike.
  • Ne ostavljajte smeće u prirodi, ponesite ga sa sobom i u povratku bacite u kontejner.
  • Nije dozvoljeno konzumiranje alkohola i opojnih droga.- Budite strpljivi, ne izazivajte konflikte i njegujte duh solidarnosti i saradnje.
  • Odzivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno učestvovanje u njemu, da prihvata ovaj program, da izletu pristupa na ličnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Za sve nejasnoće kontaktirati vođu puta ili vodiča sa kojim ćete se upoznati na početku putovanja.- Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti.