Uopšteno

Održana izborna skupština PED Zimomor

Večeras je u prostorijama Doma kulture „Nebojša Glogovac“ održana izborna skupština PED Zimomor Nevesinje, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo udruženja. Ovo je značajna lokalna organizacija koja promoviše prirodne ljepote našeg kraja i ekologiju, kroz aktivnosti vezane za boravak u prirodi, planinarenje, alpinizam, speleologiju…

U narednom četverogodišnjem mandatu udruženje će predstavljati predsjednik udruženja Sava Mišković, predsjednik skupštine Veroljub Prodanović, a sekretar udruženja će biti Petar Vasiljević. Izabrani su i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora kao i voditelji određenih sekcija društva. Pravo glasa su imali svi punoljetni članovi .

Planinarsko-ekološko društvo Zimomor Nevesinje osnovano je sa ciljem promocije planinarenja i odgovornog odnosa prema prirodi. Društvo nosi naziv po najvišem vrhu planine Crvanj. Na planinskim područjima Veleža, Crvnja, Morina i Bjelašnice, društvo aktivno radi na markiranju i sredjivanju planinarskih staza i objekata. Na napreglednim područjima Veleži i Crvnja, ogromne su mogućnosti za rekreaciju, odmor i planinarenje. Naše planine nude vrhunske uslove za alpinizam, sportsko penjanje, skijanje i turno skijanje. Izgrađena je via ferrata-e na sjevernoj strani planine Velež. Zbog potrebe za organizovanim vođenjem po planinskim područjima Veleži i Crvnja, društvo planira edukaciju članova s organizovanjem vodičke službe.

Tekst i foto: S. Stanišić

portal www.virtualnahercegovina.com